24x7.lt
Natūralioji medicina sumažina širdies ir kraujagyslių ligų rizikąAlternatyvioji medicina gali padėti bendrosios praktikos gydytojams kovoti su lėtinėmis, tarp jų – širdies ir kraujagyslių (ŠKL), ligomis, teigia mokslininkai natūropatai.
Rezultatas – natūraliosios medicinos naudai
Trijuose Kanados miestuose buvo atliktas nedidelis randomizuotas klinikinis tyrimas, kuriame dalyvavo 246 pašto darbuotojai. Tyrimas tęsėsi 52 savaites. Buvo atrinkti subjektai, kurie pasižymėjo aukšta ŠKL rizika: padidėjusiu bendro ir didelio tankio cholesterolio kiekiu kraujyje.
daugiau
Judėjimas sveikatos labuiJudėjimo sveikatos labui dieną, gegužės 10-ąją, Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro visuomenės sveikatos specialistai primena, kad žmogaus sveikata ir darbingumas labai priklauso nuo jo fizinio aktyvumo. Pasaulio sveikatos organizacijos Europos biuras pateikia tokias fizinio aktyvumo rekomendacijas: suaugusiesiems kasdien reikia bent 30 minučių vidutinio ar didelio intensyvumo fizinės veiklos, o vaikams ir jaunimui – ne mažiau valandos. Tokia reguliari fizinė veikla mažina tikimybę sirgti širdies ir kraujagyslių ligomis, kai kurių rūšių vėžiu, mažina depresijos ir nerimo simptomus bei tikimybę susirgti II tipo cukriniu diabetu, gali padėti palaikant reikiamą kūno svorį ir išvengiant nutukimo.  
daugiau
Fizinis aktyvumas – gyvybinė būsena. Ar pakankamai ją skatiname?2012 m. tyrimo medžiaga rodo, kad  45,5 proc. klaipėdiečių visai nesimankština, iš jų 33,3 proc. to nedaro dėl laiko stokos. 7,3 proc. miestiečių mankštinasi kasdien.

Fizinis pasyvumas – svarbus mirties rizikos faktorius
Fizinis pasyvumas (nepakankama fizinė veikla) yra ketvirtas pagal reikšmingumą pasaulyje mirties rizikos faktorius (6 proc. visų atvejų).
daugiau
Prieš stresą – garu, poezijos žodžiu, žolelėmis ir giliu kvėpavimuSavo gyvenimo prioritetų susidėliojimas, pirties garas, šviežios daržovės ir eiliuotas žodis – skirtingos kilmės, bet veiksmingi ginklai prieš vieną didžiausių šiandienos žmogaus priešų, pavadinimu stresas. 145-ajam Vilhelmo Storostos-Vydūno jubiliejui paminėti skirtoje tarptautinėje mokslinėje-praktinėje konferencijoje Klaipėdoje tradicinės ir natūraliosios  medicinos specialistai bei meno žmonės dalijosi mintimis apie psichoemocinę sveikatą bei streso suvaldymo būdus.
daugiau

Žygiavimas pėsčiomis – geriausia diabeto ir kitų ligų prevencijaPrieš 15 metų pradėjęs organizuoti karių žygius jurbarkiškis Vidmantas Genys pėsčiomis oficialiai yra nužingsniavęs 2427 kilometrus. Išėjęs į atsargą į pėsčiųjų žygius kviečia ir civilius, jaunus ir brandaus amžiaus tautiečius.

daugiau

Iš arčiau: žvilgsnis į sielos langus ©Suren ManvelyanAkis – ne toks jau ir idealiai lygaus paviršiaus burbuliukas, kaip norėtųsi įsivaizduoti. Į akį įsižiūrėjus iš arčiau, akis veikiau panaši į užgesusio ugnikalnio kraterį, kurį supa įvairiaspalviai rainelės šlaitai.

daugiau

Jonažolė pelytėms efektyviai gydo migrenąNepaisant to, kad migrenai gydyti sukurta daug preparatų, išlieka naujų ir efektyvių vaistų poreikis. Jonažolė turi vaistinio augalo savybių, todėl italų mokslininkai atliko tyrimą analizuodami aktyvių jonažolės komponentų – hipericino ir flavonoidų efektyvumą malšinant migreninio tipo galvos skausmus.

daugiau

Žolininkai neįveikia biurokratijos džiungliųNykstant senajai kaimo, žemės ūkio kultūrai ir augant technokratinei miesto civilizacijai, mūsų šalies žolininkai jaučiasi atsidūrę pasaulių sandūroje. Ar bus jie reikalingi masinės gamybos, sintetinių papildų bei vaistų amžiuje? Vaistininkai teigia, kad bus, nes žolelės išlieka vis dar paklausia preke, tačiau žolininkai jaučiasi skriaudžiami. Jie sako, kad dėl šioje srityje įsikerojusios biurokratijos smulkiam žolinių augalų ūkeliui vaistinius augalus didesniais kiekiais parduoti itin sudėtinga, o gauti Europos Sąjungos paramą jų ekologiškam auginimui beveik neįmanoma. 

daugiau

Žolininkė Danutė Kunčienė: “Kaip tikiu draugu, taip tikiu gamta”Ateinu pas Tave su dėkingumu už kiekvieną Žemės Žolyną. Už nesuskaičiuojamas žoles, augusias nuo pat Pasaulio pradžios ir augsiančias iki Paskutiniosios Dienos. Už jau išnykusias vaistažoles.  Ateinu dėkoti už žoleles, kurias žinoję ir kuriomis naudojęsi manieji Protėviai. Šlovinu Tave už tai, kad Esi taip nuostabiai pasirūpinęs Žmogumi, sukuriant žolelę kiekvienai ligai gydyti. Laimingi ir dėkingi galim džiaugtis psalmių žodžiais: “Viešpats mano Ganytojas. Man nieko netrūksta. Žaliose lankose Jis mane paguldo, prie ramių tvenkinių mane gano. Atgaivina mano gyvastį”. (Ištrauka iš Žolinčiaus maldos)

daugiau
Šiandien – Judėjimo sveikatos labui dienaAkademiko A.Bergo duomenimis, prieš šimtą metų fizinis darbas sudarė 94-96% viso žmogaus darbo, o dabar tik 1%. Vykstantys reikšmingi ekonominiai ir socialiniai pokyčiai smarkiai apribojo žmogaus fizinį aktyvumą, padidino psichomotorikos lavinimo ir protinės veiklos reikalavimus, sukėlė psichinę įtampą. Šiaulių miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistai primena: judėti reikia, kad būtume sveiki ir darbingi. Akademiko A.Bergo duomenimis, prie
daugiau
2771 - 2780 iš 2787 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  271 272 273 274 275 276 277 278 279  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke